Ik kom naar je toe!

Wil je graag dat ik in jouw klas langskom om te vertellen over mijn boeken en over mijn leven als schrijver? Vraag dan aan school of ze me willen uitnodigen voor een schoolbezoek!
Hieronder kan je juf, meester, of docent Nederlands lezen wat ik allemaal in de aanbieding heb. Je mag het natuurlijk zelf ook lezen.

Basisschool

Ik vind het leuk om kinderen te vertellen over mijn boeken en over mijn leven als schrijfster. Ook ga ik graag met de kinderen in gesprek over de onderwerpen die tijdens mijn bezoek spontaan boven komen drijven.
Schrijfworkshops behoren ook tot de mogelijkheden. Mijn aanpak zorgt er voor dat alle kinderen, ook kinderen die denken dat niet te kunnen, iets op papier krijgen. Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs aan diverse leeftijdsgroepen, kan ik klassenbezoeken verzorgen van de kleuterbouw tot en met groep 8.
Voor meer informatie zie mijn pagina op de site van De Schrijverscentrale!

Onderbouw voortgezet onderwijs

Door mijn toegankelijke schrijfstijl spreken mijn boeken een breed publiek aan, ook jongeren die eigenlijk niet zo van lezen houden. Voor 12-plussers geldt dit specifiek voor ‘Dat stomme boek’ , dat ook vermeld staat op Leesadviezen.nl. In tegenstelling tot een aantal van mijn eerdere 12+ boeken, is in Dat stomme boek de vijftienjarige hoofdpersoon een jongen. Toch zullen ook veel meisjes zich in hem kunnen herkennen. Een reactie van een docent op Goodreads.nl: Wat een mooi en ontroerend verhaal. Dit is een zeer geschikt boek om in de onderbouw van het VO voor te lezen en te bespreken. De relatie van Ivan met zijn vader, hoe Ivan omgaat met zijn ADHD, waarom hij zijn haar blauw heeft geverfd, dat zijn ingangen voor een gesprek.

Door mijn bezoek worden leerlingen gestimuleerd om anders naar zichzelf en de wereld te kijken, en in te zien dat verhalen een essentieel deel uitmaken van ons bestaan. Want wie zouden wij zijn zonder verhalen?
Lees ook de informatie op mijn site over Romeo & Julia, een romanversie van mijn hand van het beroemdste liefdesverhaal ter wereld.

Ook op middelbare scholen geef ik graag schrijfworkshops!

Boekingen

Voor aanvragen kunt u direct met mij contact opnemen of met De Schrijverscentrale.

Tot slot

Een interessant artikel (Engels) over het belang van lezen, en hoe het lezen van met name papieren boeken je stressgraad verlaagt en je geheugen verbetert. Aanrader voor alle ouders, leerkrachten en docenten!

 

 

 


 

‘Lezen is met andere ogen lerenĀ  kijken.’

fb t