MARY POPPINS
Vertaling van het het eerste Mary Poppinsboek van P.L. Travers
8+
Illustraties Geertje Aalders
Ploegsma
185 blz.
ISBN 978902167909 9

Nieuwe editie van een wereldberoemde klassieker!

Mary Poppins.1Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind…

 

 

 

CLARA
Samen met Pieter Feller
9+
Uitgeverij Droomvallei
220 blz.
ISBN 9789492844118

Clara_cover_def v4 vk klein

Amsterdam 1911

Clara is een keer zo stom geweest om in de klas te vertellen wat ze later wil worden. ‘Ontdekkingsreiziger,’ flapte ze eruit. Bijna de hele klas begon te lachen: alsof je dat zomaar kunt worden, als meisje nog wel! Maar Clara is vastberaden en gaat op zoek naar de beroemde wereldreiziger die in haar eigen stad blijkt te wonen.
Dan gebeurt er iets verschrikkelijks…

 

Ben je nieuwsgierig naar hoe het leven er ruim een eeuw geleden uitzag? Hou je van een spannend verhaal waar ook verdrietige dingen in gebeuren? Vind je het leuk om te lezen over een meisje dat zich niet laat kisten en dat voor zichzelf opkomt? Dan is dit boek iets voor jou!

 

ALLEEN OP DE WERELD
Uitgeverij Gottmer
288 blz.Illustraties Charlotte Dematons
ISBN 9789025761844

cover aodwDeze wereldberoemde, spannende en hartverscheurende klassieker is al zo oud (het verscheen voor het eerst in 1878!) dat de taal nodig een beetje aangepast moest worden. Ik heb het opnieuw vertaald en bewerkt, zodat jij het nu ook weer kunt lezen! Vanaf een jaar of zeven kun je eruit voorgelezen worden, en vanaf een jaar of negen kun je het zelf lezen. Toen ik een jaar of elf was, was het mijn lievelingsboek en ik ben het verhaal nooit vergeten. Het is zo spannend en avontuurlijk en tegelijkertijd zó zielig… Telkens als ik een hoofdstuk uit had, wilde ik weten hoe het verder ging, want zou het allemaal wel goed aflopen?

Ik gun het jou heel erg om er net zo van te genieten als ik vroeger heb gedaan. En jij hebt nog een geweldig extraatje ook, want mijn bewerking is schitterend geïllustreerd door gouden penseelwinnares Charlotte Dematons. Dat maakt het tot een boek dat je telkens opnieuw wilt openslaan. Ook als je niet meer op school zit, en ook als je al vader of moeder bent, of opa of oma. Kortom, een boek voor alle leeftijden!

Waar gaat het boek over

Als Rémi acht jaar is, komt hij erachter dat hij een vondeling is. Achter de rug van zijn lieve pleegmoeder Barberin om, verkoopt zijn pleegvader hem aan de straatartiest Vitalis, die met drie honden en een aapje door Frankrijk trekt.
Er volgen al snel periodes van rampspoed en ellende, waarin Rémi er een paar keer moederziel alleen voor komt te staan.
Lukt het hem uiteindelijk om het grote geluk te vinden?

Opwarmertje…

Hij leunde voorover en riep zo hard hij kon: ‘Mama! Mama!’ Maar zijn stem kwam niet boven het geruis van de beek uit en ging verloren in de lucht.
‘Wat doe je?’ vroeg Vitalis. ‘Ben je gek geworden?’
Rémi antwoordde niet. Intussen was zijn moeder het erf overgestoken en keek in paniek alle kanten uit. Weer schreeuwde Rémi, nog harder dan eerst, maar opnieuw tevergeefs.
Het drong nu kennelijk tot Vitalis door wat er aan de hand was. Hij kwam naast Rémi staan en het duurde niet lang of ook hij zag het witte kapje.
‘Arme jongen,’ zei hij zacht.
Rémi vatte zijn woorden op als een aanmoediging. ‘Alstublieft!’ smeekte hij. ‘Laat me teruggaan!’ Maar Vitalis pakte hem bij zijn pols en trok hem terug naar de weg.
‘Kom, jongen, je hebt lang genoeg gerust. We moeten verder.’
Rémi probeerde zich los te rukken, maar Vitalis hield hem stevig vast
‘Capi!’ riep hij. ‘Zerbino!’
Beide honden sloten Rémi in – Capi achter, Zerbino voor – en hij had geen andere keus dan Vitalis te volgen.
Na een paar passen keek hij om. Ze hadden de bergkam achter zich gelaten. Het dal was uit het zicht verdwenen, het huis was niet meer te zien. Heel in de verte zag Rémi alleen nog blauwachtige heuvels die de hemel raakten.
Verder niets.

Als je nu denkt ‘Ja, ik wil dit boek!’, ren dan naar de boekhandel, of bestel het online, bijvoorbeeld hier.

Meer informatie over hoe Hector Malot tot het schrijven van dit boek kwam, vind je hier.

 

 

 

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t