Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs, schoonheidsspecialiste en massagetherapeut, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde ik als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgings- en massagepraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar, vaak wel nog tweedehands).

Een aantal jaren later maakte ik tot mijn eigen verbazing toch nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een jaar of vijf werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik plotsklaps naar groep zes werd geparachuteerd en ik al duizelig werd bij het openslaan van pagina één van het rekenboek, was het opnieuw tijd om andere wegen in te slaan.

Daarna en nu

Sinds een paar jaar schrijf ik ook kinderboeken samen met collega Pieter Feller. Daarnaast heb ik veel scholen bezocht om over mijn werk en mijn boeken te praten en om leesbevorderings- en schrijflessen te geven. Mijn opleiding en mijn jarenlange ervaring voor de klas kwamen daar altijd goed bij van pas.
Ook was ik een jaar of zes werkzaam als massagetherapeut in hotels, maar sinds september 2018 ben ik via een omweg weer teruggekeerd in het basisonderwijs, als leerkrachtondersteuner op een school in Amsterdam Noord – voornamelijk om ondersteuning te geven op het gebied van taal.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man houd ik me op kleine schaal bezig met het importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta. Voor meer informatie: www.panathea.nl

 

 

‘Wie leest, steekt een oceaan over in een vissersbootje, met een groot sleepnet achter zich aan. Je weet nooit van tevoren wat de vangst zal zijn.’
Benny Lindelauf

‘Lezen is met andere ogen leren kijken.’
Tiny Fisscher

fb t