Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs, schoonheidsspecialiste en massagetherapeut, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde ik als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgings- en massagepraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar, vaak wel nog tweedehands).

Een aantal jaren later maakte ik tot mijn eigen verbazing toch nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een jaar of vijf werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik plotsklaps naar groep zes werd geparachuteerd en ik al duizelig werd bij het openslaan van pagina één van het rekenboek, was het opnieuw tijd om andere wegen in te slaan.

Nu

Intussen hangt de vlag er heel anders bij en ben ik met veel plezier schrijfster van voornamelijk kinder- en jeugdboeken. Ook schrijf ik heel leuke boeken samen met collega Pieter Feller. Daarnaast bezoek ik scholen om over mijn werk en mijn boeken te praten en om leesbevorderings- en schrijflessen te geven. Mijn opleiding en mijn jarenlange ervaring voor de klas komen daarbij goed van pas. Ik ben ook weer gaan masseren en werk sinds zes jaar op oproep als hotelmasseur in diverse 4/5-sterrenhotels in Amsterdam. Kennelijk past het bij mij om om de zoveel tijd van werkomgeving te veranderen. Nieuwe veranderingen in de nabije toekomst sluit ik dan ook beslist niet uit.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man houd ik me op kleine schaal bezig met het importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta. Voor meer informatie: www.panathea.nl

 

 

‘Wie leest, steekt een oceaan over in een vissersbootje, met een groot sleepnet achter zich aan. Je weet nooit van tevoren wat de vangst zal zijn.’
Benny Lindelauf

‘Lezen is met andere ogen leren kijken.’
Tiny Fisscher

fb t