Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs en schoonheidsspecialiste, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgingspraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer verkrijgbaar, vaak wel nog tweedehands te scoren).

Als laatste stuiptrekking in het reguliere arbeidscircuit maakte ik nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een aantal jaren werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik plotsklaps naar groep zes werd geparachuteerd en ik al duizelig werd bij het openslaan van pagina één van het rekenboek, hield ik ook het basisonderwijs voor gezien.

Nu

Intussen hangt de vlag er heel anders bij en ben ik met veel plezier schrijfster van fictie en non-fictie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast redigeer ik graag webteksten en heb ik in 2012 mijn massageactiviteiten weer opgepakt. Die afwisseling past bij mij.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man hou ik me bezig met het (op kleine schaal) importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta (www.panathea.nl). In 2013 was helaas in een groot deel van Griekenland de oogst mislukt, zodat we geen olie konden leveren. Eind dit jaar of begin volgend jaar hopen we weer kakelverse voorraad binnen te krijgen!

 

 

Laatste weblogbericht

Fris, humoristisch en van deze tijd

Over Dat stomme boek:

‘Tiny Fisschers taalgebruik is fris en humoristisch en van deze tijd. Over het hele boek hangt een laag van spanning en geheimzinnigheid, zonder dat je weet waar die vandaan komt en wat er nu precies aan de hand is. Pas op de laatste bladzijden komt de verrassende en ontroerende ontknoping en heeft Ivan zijn boek geschreven, Dat stomme boek. Hij heeft van een gebeurtenis in zijn leven ‘literatuur’ gemaakt, zoals echte schrijver dat ook zou doen. Een meeslepend verhaal van Tiny Fisscher die aanvankelijk alleen de intrigerende titel van het boek had en daar een prachtige invulling aan heeft gegeven.’ De hele recensie lees je HIER