Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs en schoonheidsspecialiste, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde ik als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgingspraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar, vaak wel nog tweedehands).

Als laatste stuiptrekking in het reguliere arbeidscircuit maakte ik nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een aantal jaren werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik plotsklaps naar groep zes werd geparachuteerd en ik al duizelig werd bij het openslaan van pagina één van het rekenboek, hield ik ook het basisonderwijs voor gezien.

Nu

Intussen hangt de vlag er heel anders bij en ben ik met veel plezier schrijfster van fictie en non-fictie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast redigeer ik graag (web)teksten en heb ik in 2012 mijn massageactiviteiten weer opgepakt. Die afwisseling past bij mij.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man houd ik me op kleine schaal bezig met het importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta. Voor meer informatie: www.panathea.nl

 

 

2016 een goed boekenjaar

Althans, voor mij, want dit jaar verschijnen er maar liefst drie boeken van mijn hand. Intussen ligt ‘Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn’ in de winkel, een boek over meidenvoetbal dat ik samen met Pieter Feller schreef. Het is de bedoeling dat het een serie wordt, met als serienaam ‘Het meidenteam’.
Verder verschijnt medio september een Nog Heel Erg Geheim Boek (Gottmer, 8+ maar eigenlijk voor jong en oud) waar ik me enorm op verheug, maar waar ik pas medio april/mei mee naar buiten mag komen. Tegen die tijd heb ik het al veertien maanden geheim gehouden, dus ik zal blij zijn als ik het mag verklappen!
Over klappen gesproken: als klap op de vuurpijl verschijnt dit jaar ook nog een Sinterklaasboek (Gottmer, 5+), met tekeningen van Elizabet Vukovic. Ook op dat boek verheug ik me enorm!

 

fb t