Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs en schoonheidsspecialiste, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde ik als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgingspraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar, vaak wel nog tweedehands).

Als laatste stuiptrekking in het reguliere arbeidscircuit maakte ik nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een aantal jaren werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik plotsklaps naar groep zes werd geparachuteerd en ik al duizelig werd bij het openslaan van pagina één van het rekenboek, hield ik ook het basisonderwijs voor gezien.

Nu

Intussen alweer een x-aantal jaren later, hangt de vlag er heel anders bij en ben ik met veel plezier schrijfster van voornamelijk kinder- en jeugdboeken. Ook schrijf ik met erg veel plezier samen met collega Pieter Feller.
Daarnaast redigeer ik graag (web)teksten en heb ik in 2012 mijn massageactiviteiten weer opgepakt. Die afwisseling past bij mij.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man houd ik me op kleine schaal bezig met het importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta. Voor meer informatie: www.panathea.nl

 

 

‘Wie leest, steekt een oceaan over in een vissersbootje, met een groot sleepnet achter zich aan. Je weet nooit van tevoren wat de vangst zal zijn.’
Benny Lindelauf

fb t