Ik kom naar je toe!

Wil je graag dat ik in jouw klas langskom om te vertellen over mijn boeken en over mijn leven als schrijver? Vraag dan aan school of ze me willen uitnodigen voor een schoolbezoek!
Hieronder kan je juf, meester, of docent Nederlands lezen wat ik allemaal in de aanbieding heb. Je mag het natuurlijk zelf ook lezen.

Basisschool

Ik vind het leuk om kinderen te vertellen over mijn boeken en over mijn leven als schrijfster. Ook ga ik graag met de kinderen in gesprek over de onderwerpen die tijdens mijn bezoek spontaan boven komen drijven.
Schrijfworkshops behoren ook tot de mogelijkheden. Hoe leuk is het om je fantasie aan het werk te zetten en helemaal zelf een verhaal(tje) te leren schrijven? Mijn aanpak zorgt er voor dat alle kinderen, ook kinderen die denken dat niet te kunnen, iets op papier krijgen. Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs aan diverse leeftijdsgroepen, kan ik klassenbezoeken verzorgen van de kleuterbouw tot en met groep 8.

Daarnaast organiseer ik in mijn woonplaats Amsterdam kortdurende leesbevorderingstrajecten van vier wekelijkse lessen. De trajecten die ik tot nu toe in bovenbouwgroepen heb gegeven waren een groot succes. Ook kinderen die niet erg van lezen hielden, keken iedere week weer uit naar mijn bezoek. Ook iets voor uw school? Neem voor meer informatie contact met mij op!

Onderbouw voortgezet onderwijs

Ik kom graag op scholen om voor te lezen, en om te vertellen over mijn boeken en over mijn beroep als schrijver. Door mijn toegankelijke schrijfstijl spreken mijn boeken een breed publiek aan, ook kinderen en jongeren die eigenlijk niet zo van lezen houden. Mijn 12+ boek ‘Dat stomme boek’ , dat ook vermeld staat op Leesadviezen.nl is daar een goed voorbeeld van. In tegenstelling tot een aantal van mijn andere boeken, is de vijftienjarige hoofdpersoon in dat boek een jongen. Toch zullen ook veel meisjes zich in hem kunnen herkennen. Een reactie van een docent op Goodreads.nl: Wat een mooi en ontroerend verhaal. Dit is een zeer geschikt boek om in de onderbouw van het VO voor te lezen en te bespreken. De relatie van Ivan met zijn vader, hoe Ivan omgaat met zijn ADHD, waarom hij zijn haar blauw heeft geverfd, dat zijn ingangen voor een gesprek.

Door mijn bezoek worden leerlingen gestimuleerd om anders naar zichzelf en de wereld te kijken, en in te zien dat verhalen een essentieel deel uitmaken van ons bestaan. Want wie zouden wij zijn zonder verhalen?

Ook op middelbare scholen behoren schrijfworkshops tot de mogelijkheden.

Boekingen

Voor aanvragen kunt u direct met mij contact opnemen of met De Schrijverscentrale.

Tot slot

Een interessant artikel (Engels) over het belang van lezen, en hoe het lezen van met name papieren boeken je stressgraad verlaagt en je geheugen verbetert. Aanrader voor alle ouders, leerkrachten en docenten!

 

 

 


 

‘Lezen is met andere ogen lerenĀ  kijken.’
Tiny Fisscher

fb t