De Oranje Leeuwinnen EK-kampioen 2017!

Nu dus al helemaal deze leuke serie over meidenvoetbal. Ook voor alle meiden (en jongens) die niet per se van voetbal houden, maar wel graag spannende, vrolijke en sportieve boeken lezen!

 

cover nwe voetbalsch vr lynn Lynn dreigt van voetbal af te moeten omdat haar moeder de contributie niet heeft betaald. En er is ook al geen geld voor nieuwe voetbalschoenen. Lynn ziet geen andere uitweg dan trainer Rosalie te bellen en te zeggen dat ze niet meer komt. Maar hoe moet dat dan in de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie? De meiden van het D-team willen Lyn niet missen en komen in actie.

 

 

Ik wil dit boek!

Recensie
Recensie
Recensie
Recensie
Recensie

cover keepster gezocht

Keepster Amy raakt geblesseerd en kan enkele weken niet in het doel staan. Het meidenteam heeft geen reservekeeper, dus zit trainer Rosalie met een groot probleem: wie moet Amy vervangen? Ook Maaike heeft een probleem. Ze wil dolgraag naar het feest waarvoor Rosalie het team heeft uitgenodigd, maar ze weet niet of ze wel van haar ouders mag. Intussen duikt ook de mysterieuze jongen weer langs de lijn op. Wat wil hij toch? Is hij verliefd op een van de meisjes, of zit er iets heel anders achter?

Ik wil dit boek!

 

 

ALLEEN OP DE WERELD
Uitgeverij Gottmer
288 blz.Illustraties Charlotte Dematons
ISBN 9789025761844

Deze wereldberoemde, spannende en hartverscheurende klassieker is al zo oud (het verscheen voor het eerst in 1878!) dat de taal nodig een beetje aangepast moest worden. Ik heb het opnieuw vertaald en bewerkt, zodat jij het nu ook weer kunt lezen! Vanaf een jaar of zeven kun je eruit voorgelezen worden, en vanaf een jaar of negen kun je het zelf lezen. Toen ik een jaar of elf was, was het mijn lievelingsboek en ik ben het verhaal nooit vergeten. Het is zo spannend en avontuurlijk en tegelijkertijd zó zielig… Telkens als ik een hoofdstuk uit had, wilde ik weten hoe het verder ging, want zou het allemaal wel goed aflopen?

Ik gun het jou heel erg om er net zo van te genieten als ik vroeger heb gedaan. En jij hebt nog een geweldig extraatje ook, want mijn bewerking is schitterend geïllustreerd door gouden penseelwinnares Charlotte Dematons. Dat maakt het tot een boek dat je telkens opnieuw wilt openslaan. Ook als je niet meer op school zit, en ook als je al vader of moeder bent, of opa of oma. Kortom, een boek voor alle leeftijden!

Waar gaat het boek over

Als Rémi acht jaar is, komt hij erachter dat hij een vondeling is. Achter de rug van zijn lieve pleegmoeder Barberin om, verkoopt zijn pleegvader hem aan de straatartiest Vitalis, die met drie honden en een aapje door Frankrijk trekt.
Er volgen al snel periodes van rampspoed en ellende, waarin Rémi er een paar keer moederziel alleen voor komt te staan.
Lukt het hem uiteindelijk om het grote geluk te vinden?

Opwarmertje…

Hij leunde voorover en riep zo hard hij kon: ‘Mama! Mama!’ Maar zijn stem kwam niet boven het geruis van de beek uit en ging verloren in de lucht.
‘Wat doe je?’ vroeg Vitalis. ‘Ben je gek geworden?’
Rémi antwoordde niet. Intussen was zijn moeder het erf overgestoken en keek in paniek alle kanten uit. Weer schreeuwde Rémi, nog harder dan eerst, maar opnieuw tevergeefs.
Het drong nu kennelijk tot Vitalis door wat er aan de hand was. Hij kwam naast Rémi staan en het duurde niet lang of ook hij zag het witte kapje.
‘Arme jongen,’ zei hij zacht.
Rémi vatte zijn woorden op als een aanmoediging. ‘Alstublieft!’ smeekte hij. ‘Laat me teruggaan!’ Maar Vitalis pakte hem bij zijn pols en trok hem terug naar de weg.
‘Kom, jongen, je hebt lang genoeg gerust. We moeten verder.’
Rémi probeerde zich los te rukken, maar Vitalis hield hem stevig vast
‘Capi!’ riep hij. ‘Zerbino!’
Beide honden sloten Rémi in – Capi achter, Zerbino voor – en hij had geen andere keus dan Vitalis te volgen.
Na een paar passen keek hij om. Ze hadden de bergkam achter zich gelaten. Het dal was uit het zicht verdwenen, het huis was niet meer te zien. Heel in de verte zag Rémi alleen nog blauwachtige heuvels die de hemel raakten.
Verder niets.

Als je nu denkt ‘Ja, ik wil dit boek!’, ren dan naar de boekhandel, of bestel het online, bijvoorbeeld hier.

Meer informatie over hoe Hector Malot tot het schrijven van dit boek kwam, vind je hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Lezen is dromen met je ogen open’.

fb t