Ruby

5+

Ruby woont in een heel oud bos, samen met haar allerbeste vriend Steen.
Steen is al zo oud als de wereld, en hij kan vliegen! Steen brengt Ruby overal naartoe.

Over Ruby verzon en tekende Wilbert van der Steen twee prachtige boeken, en ik schreef de verhalen op. Spannende, ontroerende sprookjes met betoverende, sfeervolle illustraties. Boeken vol magie!

(Helaas zijn de boeken uitverkocht, maar tweedehands zijn ze vaak nog wel verkrijgbaar!)

Ruby en de verdwenen tovertak

Pimento 2005
ISBN 90-499-2039-X


Voorzichtig stapt Mimof op de rug van Steen. ‘Kan hij mij wel dragen?’
Ruby lacht. ‘Steen is zo sterk als een leeuw.’
Al gauw vliegen ze boven de bomen. Mimof kijkt zijn ogen uit. Hij is nog nooit buiten het bos geweest. In de verte zijn weilanden, heuvels en bergen. Op één van de heuvels ziet Mimof een kasteel.
‘Wie woont daar?’ vraagt hij nieuwsgierig.

Wanneer Ruby op een ochtend wakker wordt, ziet ze Mimof. Hij is heel verdrietig, want zijn tovertak is weg. Hij vond alleen een briefje, waarop staat:

Geleend: 1 tovertak
Terug te brengen: gauw

Maar wanneer is gauw? En wie heeft de tovertak?
Samen met Steen gaan Ruby en Mimof op zoek…

 

Ruby en de Leeuw

Pimento 2005
ISBN 90-499-2138-8


Als Ruby thuiskomt van een verjaardagsfeestje, ontdekt ze dat er een nieuwe bewoner in het bos is. Het is een leeuw. Hij noemt zichzelf ‘koning van de wereld‘, en wil in Ruby’s huis wonen! Dat vindt Ruby natuurlijk niet zomaar goed. Samen met Mimof en prinses Amélie verzint ze een plan om de leeuw weg te jagen. Maar is de leeuw echt zo onaardig?

2016 een goed boekenjaar

Althans, voor mij, want dit jaar verschijnen er maar liefst drie boeken van mijn hand. Intussen ligt ‘Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn’ in de winkel, een boek over meidenvoetbal dat ik samen met Pieter Feller schreef. Het is de bedoeling dat het een serie wordt, met als serienaam ‘Het meidenteam’.
Verder verschijnt medio september een Nog Heel Erg Geheim Boek (Gottmer, 8+ maar eigenlijk voor jong en oud) waar ik me enorm op verheug, maar waar ik pas medio april/mei mee naar buiten mag komen. Tegen die tijd heb ik het al veertien maanden geheim gehouden, dus ik zal blij zijn als ik het mag verklappen!
Over klappen gesproken: als klap op de vuurpijl verschijnt dit jaar ook nog een Sinterklaasboek (Gottmer, 5+), met tekeningen van Elizabet Vukovic. Ook op dat boek verheug ik me enorm!

 

fb t